dakschade serviceService vraag dakwerk vacaturesVacatures

Vlakke daken: Verkoelen Dakspecialisten partner in uniek innovatief traject op bedrijvenpark Pannenweg II

6 maart 2024

Op het bruisende Bedrijvenpark Pannenweg II in Nederweert, Nederland, is een opwindend nieuw project gelanceerd dat de problematiek van netwerkcongestie met verve aanpakt. Verschillende ondernemingen, groot en klein, met uiteenlopende elektriciteitsaansluitingen, werden geconfronteerd met belemmeringen voor hun groeipotentieel en de installatie van zonnepanelen. De goed georganiseerde parkmanagementorganisatie weigerde deze situatie te accepteren en zocht naar een baanbrekende oplossing. Het resultaat? Een primeur voor Nederland: een energiecoöperatie die samen met team Verkoelen onder leiding van John Gooren van Verkoelen Dakspecialisten als partner de netwerkcongestie aanpakt door middel van een innovatieve Energy hub. Deze gedurfde aanpak begint met een grondig onderzoek van de daken van de betrokken ondernemers door Verkoelen Dakspecialisten, waarbij gekeken wordt naar kwaliteit en brandbaarheid. Er wordt nauw overleg gepleegd met Interpolis Achmea om inzicht te krijgen in de verzekerbaarheid van de aanwezige materialen en hun brandbaarheid, met als doel mogelijke oplossingen te vinden. Een bouwkundige partner in dit ambitieuze pilotproject analyseert tevens de sterkte van de dakconstructies, waardoor er gezamenlijk gewerkt kan worden aan geschikte oplossingen voor de installatie van zonnepanelen. Wat dit initiatief nog unieker maakt, is de betrokkenheid van Verkoelen bij Solarge, een vooraanstaande speler die lichtgewicht zonnepanelen heeft ontwikkeld. Deze innovatieve panelen zijn ideaal voor daken waarop traditionele panelen niet kunnen worden geïnstalleerd vanwege draagkrachtbeperkingen.
Bedrijvenpark Pannenweg II en hun partners, waarvan Verkoelen Dakspecialisten er 1 van is, bundelen hun krachten om niet alleen de netwerkcongestie te verminderen, maar ook om duurzame energieopwekking te bevorderen en bedrijfsgroei te stimuleren. Dit opmerkelijke project toont aan dat innovatie en samenwerking de sleutel kunnen zijn tot het oplossen van complexe uitdagingen in de moderne zakelijke wereld.

We kijken reikhalzend uit naar de verdere ontwikkelingen in dit spannende traject en zijn verheugd om de voortgang van deze vooruitstrevende samenwerking te volgen.

Klik hier voor nog meer mooie projecten waar we #trots op zijn!

Onze bedrijfsvideo al gezien?

Heeft u een serviceverzoek?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Velden met een * zijn verplicht
Door het invullen en versturen van dit formulier geeft u Verkoelen Dakspecialisten Weert opdracht voor het uitvoeren van werkzaamheden. Door het maken van een afspraak accepteert Verkoelen de opdracht en gaat Verkoelen een inspanningsverplichting aan, nadrukkelijk geen resultaatverplichting, om uw storing zo goed mogelijk te verhelpen. Verkoelen voert haar werkzaamheden uit onder de Algemene leverings- en aannemingsvoorwaarden, gedeponeerd bij de kamer van koophandel te Venlo en zullen op verzoek bij u worden aangeleverd. Ingegeven door de wet- en regelgeving op het gebied van veilig werken op hoogte, kan het zijn dat onze werkzaamheden ingepland worden met twee monteurs. Tarieven en uren op basis van nacalculatie waarbij op de bon het aantal uren van de monteurs worden vermeld. Er worden geen voorrijkosten in rekening gebracht, wel wordt minimaal één uur per aanwezige monteur in rekening gebracht.