dakschade serviceService vraag dakwerk vacaturesVacatures

Veiligheid op hellende daken

Veilig werken op hoogte is ook op hellende daken van groot belang, conform het geldende bouwbesluit is het verplicht voorzieningen te treffen die het mogelijk maken onderhoud veilig uit te voeren. Door de hellingshoek maakt dit echter moeilijker. Naast de standaard voorzieningen die voor elke klus apart geplaatst moeten worden, zoals steigers, biedt Verkoelen ook permanente veiligheidsvoorzieningen.

Flesst

Verkoelen Dakspecialisten Weert is officiële dealer van Flesst valveiligheid. Het enige systeem dat veilig werken op hellende daken mogelijk maakt conform NEN 795.  Flesst maakt dit mogelijk waarbij nergens de isolatie wordt onderbroken en de Rc-waarde van de fabrikant behouden blijft. Het Flesst systeem biedt volledige veiligheid in een minimalistische uitvoering. Een aluminium profiel welke in de nok van het dak is gemonteerd vormt de kern. Deze multifunctionele nok vervangt de traditionele nok en op deze wijze wordt het systeem bijna volledig uit het oog onttrokken. Doordat het systeem op de nok is gemonteerd kan aangelijnd worden op het hoogste punt van het dak. Op deze manier is het volledige dak bereikbaar. Ongeacht de obstakels in het dak of toekomstige veranderingen van functie, maximale veiligheid kan altijd geboden worden.

Er is weinig onderhoud vereist. Zo behoeft het systeem geen jaarlijkse inspectie. Een demonstratie van het systeem is in de videoanimatie aan de rechter zijde zichtbaar.

Dakhaken

De inmiddels traditionele dakhaak is een alternatief om onderhoud op hellende daken relatief veilig uit te voeren. Dit systeem is niet goedgekeurd conform NEN 795, het biedt echter wel de mogelijk om aangelijnd te werken en de dakladders veilig aan te brengen op hoogte. Verkoelen heeft dit systeem veelvuldig aangebracht op met name monumentale panden.

Flesst- Finally safe

Meer info over dit onderwerp?

Liever dat wij even terugbellen?

Math Kunnen

Manager hellende daken
0495-543000
Stuur een e-mail

Bekijk onze referentie projecten

Bekijk alle projecten

Heeft u een serviceverzoek?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Velden met een * zijn verplicht
Door het invullen en versturen van dit formulier geeft u Verkoelen Dakspecialisten Weert opdracht voor het uitvoeren van werkzaamheden. Door het maken van een afspraak accepteert Verkoelen de opdracht en gaat Verkoelen een inspanningsverplichting aan, nadrukkelijk geen resultaatverplichting, om uw storing zo goed mogelijk te verhelpen. Verkoelen voert haar werkzaamheden uit onder de Algemene leverings- en aannemingsvoorwaarden, gedeponeerd bij de kamer van koophandel te Venlo en zullen op verzoek bij u worden aangeleverd. Ingegeven door de wet- en regelgeving op het gebied van veilig werken op hoogte, kan het zijn dat onze werkzaamheden ingepland worden met twee monteurs. Tarieven en uren op basis van nacalculatie waarbij op de bon het aantal uren van de monteurs worden vermeld. Er worden geen voorrijkosten in rekening gebracht, wel wordt minimaal één uur per aanwezige monteur in rekening gebracht.