dakschade serviceService vraag dakwerk vacaturesVacatures

Nieuwe toekomst 18-de eeuws complex

19 mei 2017

Mooi persbericht in “De Limburger” over ons project “Nieuw Ehrenstein”. Geweldig om in een mooi team van opdrachtgever en opdrachtnemers samen op te trekken. Allemaal een mooie bijdrage om dit schitterende complex weer nieuw leven in te blazen.

 

PERSBERICHT

18 mei 2017

 Kerkrade en Limburgs Landschap samen voor toekomst Nieuw Ehrenstein

Op donderdag 18 mei is de eerste steen gelegd door wethouder Tim Weijers (Ruimtelijke Ordening) van de gemeente Kerkrade en Wilfred Alblas,

directeur-rentmeester van Stichting het Limburgs Landschap van de villa Nieuw Ehrenstein in de Anstelvallei in Kerkrade.

 

Achtergrond

De Anstelvallei is voor velen een onontdekte ‘’groene long’’ aan de rand van Kerkrade. Het is een geliefd wandelgebied voor de inwoners van de wijk Chevremont, maar van verder weg komen er nog te weinig mensen. De afwisseling tussen hellingbossen, het enige stuwmeer van Nederland, glooiende weilanden en akkers, heggen en hoogstamboomgaarden maakt het een karakteristiek Zuid-Limburgs landschap.

Opvallend zijn twee gebouwencomplexen. De villa Nieuw Ehrenstein met boerderij en verderop de boerderij Klarenanstel. De gemeente was al jaren op zoek naar een partij die een nieuwe toekomst kon geven aan het vervallen 18-de eeuwse boerderijcomplex. Het Limburgs Landschap is op veel plaatsen als ‘’vangnet’’ opgetreden bij bijzondere monumenten. Maar vooral de relatie met het omringde landschap maakt het een bijzonder project voor de Stichting die in heel Limburg bijzondere plekken restaureert en beheert.

 Groot plan

Voor de hele Anstelvallei is een toekomstplan gemaakt zodat het gebied meer beleefd kan worden door bezoekers, de natuurwaarden omhoog gaan en de landschappelijke variatie wordt vergroot. Ook zijn er nieuwe routestructuren aangelegd. Belangrijke onderdelen zijn de herbestemmingen van de grote gebouwen. Natuurlijk is financiering van het grote restauratieproject een zware klus geweest. Met steun van met name de provincie Limburg en de gemeente Kerkrade is nu de basis gelegd voor de restauratie en de herbestemming. De afgelopen periode is het hele complex opgeruimd en veilig gemaakt. Nu start de ingrijpende restauratie.

 

De restauratie aan Nieuwe Ehrenstein zal de nodige tijd in beslag nemen. Foto: Stichting het Limburgs Landschap, Henk Heijligers.

Bron: De Limburger, met dank aan de redactie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze bedrijfsvideo al gezien?

Heeft u een serviceverzoek?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op.

Velden met een * zijn verplicht
Door het invullen en versturen van dit formulier geeft u Verkoelen Dakspecialisten Weert opdracht voor het uitvoeren van werkzaamheden. Door het maken van een afspraak accepteert Verkoelen de opdracht en gaat Verkoelen een inspanningsverplichting aan, nadrukkelijk geen resultaatverplichting, om uw storing zo goed mogelijk te verhelpen. Verkoelen voert haar werkzaamheden uit onder de Algemene leverings- en aannemingsvoorwaarden, gedeponeerd bij de kamer van koophandel te Venlo en zullen op verzoek bij u worden aangeleverd. Ingegeven door de wet- en regelgeving op het gebied van veilig werken op hoogte, kan het zijn dat onze werkzaamheden ingepland worden met twee monteurs. Tarieven en uren op basis van nacalculatie waarbij op de bon het aantal uren van de monteurs worden vermeld. Er worden geen voorrijkosten in rekening gebracht, wel wordt minimaal één uur per aanwezige monteur in rekening gebracht.